Bästa hjälpen vid lagerhållning
Arbetet på ett lager kan verka enkelt. Det är väl bara att lägga saker på en hylla och sedan ta ner dem igen? Men om man tar sig en funderare över vad som just nu finns i skafferiet i köket så kan man börja förstå att det inte är så lätt. För går man och kollar så har man troligen missat en hel del. För att inte tala om det som man faktiskt missat som brukar hamna längst in och ligga där alldeles för länge.
Om man inte är mycket pedantisk så kan man också upptäcka att det ser lite rörigt ut i skafferiet. Och att det är lätt att ha snyggt på hyllor där det endast finns det som passar in. Som konservburkar i en standardmodell. Men när det kommer in sådant som inte har standardmått så blir det genast lite svårare. Och ännu värre om det är sådant som är ömtåligt att stapla.
Ett skafferi på hundratals kvadratmeter
När man har gjort det lilla experimentet med sitt eget skafferi så kan man börja tänka hur det är om skafferiet hade varit hundratals kvadratmeter stort. Oftast till och med tusentals kvadratmeter. Går man vidare och tänker att konservburken är en tung pall och att spagettin är träreglar, så börjar man komma nära hur det är att arbeta på ett lager.
Ordning och reda
För att hålla ordning och reda på lagerhållning krävs att man har ett system som fungerar. Där ska det finnas regler för vad som ska placeras var. Och även hur allt ska hanteras. Man behöver ett system där man lägger in det som finns på hyllorna så att man lätt kan kontrollera lagerstatus. Och viktigast av allt: det måste finnas personal som följer alla regler och system som finns på lagret. För utan kloka huvud och starka armar så fungerar inget på lagret.