Att vinna kriget mott missbruk, i Malmö

08 april 2021
Mikael Barani

Det är lättare hänt än vad man tror här i livet att man halkar in på livets mörka sida. Har man otur med tajmingen av motgångarna är det lätt att ge upp och istället hänge sig åt verklighetsflykt.

Att bli av med jobbet kan för vissa inspirera till stordåd, för andra så blir det droppen i bägaren som får tillvaron att rinna över. Plötsligt rullar snöbollen snabbt nedför i backen och man sitter fast med missbruk i Malmö.

Hjälten som slumrar inombords

Det finns dock hjälp att få, som hos My Next Move. Här finns proffsen som hjälper dig tillbaka på banan igen, även om det såklart krävs en stor del av dig själv för att komma vidare.

Det svåraste steget brukar vara att erkänna för sig själv att man har problem. Det destruktiva livet får som sagt snabbt momentum och ibland känns det som om att man inte kan hoppa av tåget även om man skulle vilja det.

Det krävs därför enorm kraft att i vissa fall ens ge sig själv utrymme att reflektera över sitt eget liv. Det krävs också mod. Ofta har man hamnat i ett sammanhang där omgivningens påverkan också håller en fast vid det destruktiva beteendet som man har lagt till med.

För dem som lyckas ta sig ur detta destruktiva liv så kan man, ironiskt nog, faktiskt bli tacksam för den upplevelse man har tagit del av. Har man väl kämpat för att nå ljuset igen så finns det en uppskattning för livet som är djupare än tidigare. Det finns ett citat som lyder något i stil med ”För dem som har slagits för den har frihet en smak som de beskyddade aldrig kan känna till.”.

Nu gäller detta citat kanske krig, men med tanke på att en människas kamp från mörkrets klor egentligen är som ett krig så stämmer detta in även här. Våga därför söka hjälp och bli en hjälte i ditt eget krig.

 

Fler nyheter