Behöver du en bärgare i Stenungsund?

24 februari 2021
Lily Hansen

Om du får stopp på bilen mitt på vägen så gäller det att få undan den så fort som möjligt för att undvika eventuella olyckor. Då bör du så snart du kan ringa efter en bärgare. Med en bärgares hjälp så är du och din bil snart i tryggt förvar och du kan vara lugn i vetskapen att allt ordnat sig. Om du behöver en bärgare i Stenungsund så kan du snabbt hitta en genom att söka på internet, eller genom att ringa din vägassistans-firma.

Du kan ringa efter en bärgare oavsett vilket problem du har, det kan till exempel handla om ett plötsligt motorstopp, en krock eller punktering. När det gäller en krock så bör du också ringa polisen, och givetvis även efter en ambulans om det behövs. Under vintertid är det vanligt att köra av vägen på grund av halkan och då kan en bärgare också hjälpa dig.

 

 

Gäller försäkringen vid vägassistans?

Försäkringen brukar alltid gälla men alla försäkringar ser olika ut, så det är därför bra att höra med ditt försäkringsbolag så du vet vad som gäller. Beroende på om du har hel- eller halvförsäkring hos försäkringsbolaget så kommer ersättningen att se olika ut. En sak du tyvärr får räkna med är att betala en självrisk, och den summan ser olika ut beroende på vilket försäkringsbolag man använder sig av. För att slippa betala en självrisk så erbjuder försäkringsbolagen ofta att stå för den om du väljer en utökad variant av försäkringen. 

Du kan också köpa en speciell vägassistansförsäkring hos ett företag som sysslar med vägassistans. För att känna dig trygg där ute på vägarna så är det bra om du har koll på vad som gäller med din försäkring och att du har alla viktiga telefonnummer i din mobil. När du är väl förberedd så är det lättare att hantera en stressig situation.

Fler nyheter