Besök en tandläkare i Järfälla med jämna mellanrum

11 november 2021
patrick pettersson

editorial

Det är många som inte har ett tandläkarbesök högst upp på önskelistan även om det är en bra idé. En del personer går enbart till tandläkaren då en tand värker eller om en tand råkat ut för en olycka och kanske lossnat. En god munhygien är lika viktig som övrig hygien och det är lätt att glömma bort det. Även om du är duktig på att borsta dina tänder morgon och kväll kan du få hål i tänderna eller andra problem i munnen. 

Om du får hål i en tand, tandlossning eller behöver korrigera dina tänder behöver det inte bero på att du fuskat med tandborstningen. Det behöver inte heller bero på att du är en riktig godisråtta, utan problem med tänderna kan bero på många olika orsaker. Alla kan få problem i munnen så regelbundna besök hos tandläkaren rekommenderas starkt.

 

image

 

En stor del av tandvården handlar om förebyggande åtgärder

Du kan vänta med att gå till tandläkaren tills du får problem med dina tänder. Annars kan du se till att göra ett tandläkarbesök med jämna mellanrum för att hålla din mun i gott skick.

Entandläkare Järfälla erbjuder tandvårdstjänster till barn, vuxna och pensionärer. Du kan först göra en undersökning där du får berätta om din hälsa i stort. Det är viktigt att din tandläkare får reda på om du äter någon medicin eller om du har några allergier.

Det finns många alternativa vägar för dig att gå efter ditt första besök hos tandläkaren. Du kanske behöver laga någon tand eller bara boka en tid hos en tandhygienist. En tandhygienist kan hjälpa dig med förebyggande tandvård, stöd och hjälp så du får en frisk mun med starka tänder. Om det behövs får du hjälp med att ta bort tandsten och instruktioner om hur du borstar och gör rent dina tänder på bästa sätt.

Fler nyheter