Bokföring – ett stressmoment

27 juli 2020
jonas olsson

Det börjar närma sig tid för momsredovisning och bara tanken på att börja gräva i pappershögen av kvitton och fakturor får det att göra ont i magen. Varför ska det vara så svårt att få det gjort löpande och slippa mardrömmen som infinner sig varje gång det är dags? Ja det är ett mysterium som inte låter sig lösas så lätt. När allt blir lagt på hög tar det dessutom mycket mer tid att reda ut. Det går åt många koppar kaffe innan allt är klart och rapporten kan skickas in. Men när det väl är gjort så känns det fantastiskt och man tänker att nästa gång, då ska det bli annorlunda.

 

Misströsta inte, det finns hjälp 

Så oavsett om man har en bokstavskombination som ställer till det eller bara ogillar pappersarbete så behöver man inte känna sig hopplös och ostrukturerad längre. För bara genom att kontakta en redovisningsbyrå har man skapat lite ordning i kaoset och det kommer bara att bli bättre. Då behöver man inte längre tänka på att ta hand om och bokföra alla kvitton, skicka in momsredovisningar, göra bokslut och betala löner, om det finns anställda i företaget. Låter det för lätt? Det är det inte.

 

 

Lämna bort allt och fokusera på rätt saker

Man har hört talas om företagare som kommer till redovisningsbyrån och lämnar in plastkassar med blandade kvitton och fakturor. De finns. Man kanske kan vara lite mer respektfull mot sin hjälpande hand. Sätt exempelvis in allt i pärm så att revisorn lättare har en bra överblick över företagets ekonomi. På det viset blir alla glada och man sparar pengar då redovisningsbyråns arvode är per timme. Det finns ingen anledning att betala mer än vad man behöver även om de är värda sin vikt i rent guld. Här hittar du en redovisningsbyrå i Skåne: https://www.andreakredovisning.se/

Fler nyheter