Bra fakta på rörinspektion.nu

28 september 2020
patrick pettersson

Ofta gör man en rörinspektion först när problemen börjar uppstå. Det bästa är dock egentligen att regelbundet inspektera fastighetens avloppsrör. Gör detta i förebyggande syfte.Då hinner man upptäcka svagheter och fel i tid och kan många gånger undvika kostsamma reparationer.  Ofta är de rör som går sönder gamla. Kanske borde de ha bytts ut för länge sedan. Med regelbunden rengöring med stamspolning kan man förlänga rörstammarnas livslängd avsevärt. 

För att ta reda på om rörstammarna behöver rengöras kan man låta ett specialiserat företag utföra en inspektion av rören. Då filmas rören invändigt med hjälp av en liten kamera. Man ser om smuts, fett och avlagringar, som är det som sliter på rören, behöver tas bort. Kameran filmar även skador som bör åtgärdas. En rörinspektion kan även användas vid ett planerat stambyte för att ta reda på hur rören är dragna om det saknas ritningar. Vill man läsa mer om hur en inspektion av rörstammar går till kan man söka på rörinspektion.nu.

 

 

Fördelarna med en rörinspektion

Ska man köpa en äldre fastighet där ägaren aldrig gjort en rörinspektion? Då kan det vara bra att begära att en sådan utförs för att ta reda på rörstammarnas skick och livslängd. Ett rörstambyte är en stor kostnad. Ska du sälja en fastighet där det regelbundet utförts stamspolning på avloppsrören? Då kan det vara bra att göra en rörinspektion. Använd denna för att bevisa att stammarna är i gott skick. På så vis kan du få ut ett bättre pris.

Det finns flera bra företag som utför rörinspektion, men priserna kan variera en hel del. Det kan därför vara bra att begära in en offert från ett par företag innan man bestämmer sig. Genom att även välja ett lite mer erfaret företag försäkrar man sig om att inga fel eller brister missas vid rörinspektionen.

Fler nyheter