Det är aldrig för sent att skaffa skinnhandskar

24 november 2020
Lily Hansen

När det är dags att köpa värmande tillbehör för händerna möter man ett gigantiskt spektrum av vantar. I alla affärer kan man hitta tumvantar, fingervantar, motorcykelvantar och så vidare. Listan är ganska lång. Materialen skiftar från stickad ull till syntetiska och rejält fodrade handskar.

Men vad har hänt med skinnhandskarna? Är de lika tillgängliga? Och varför är de ett bra val att ha på hösten och vintern? Sanningen att säga är det inte många som bryr sig om att skaffa ett par riktiga skinnhandskar. Mest då för att priset är högre än ett par vanliga tumvantar man kan handla i grannbutiken. Men till skillnad från alla andra vantar och handskar är läderhandskar bättre på två saker. Läs vidare för att ta reda på vilka.

 

Hållbart och snyggt

Läder kan hålla i flera generationer. Dessutom blir det mjukare och skönare allteftersom. Läder är naturligt värmeisolerande och kan hålla dig varm på de mest kalla av vinterdagar. Många som kör motorcykel föredrar handskar i skinn, då dessa erbjuder ett bättre skydd.

Den andra punkten är att skinnhandskar är vackra. Det går inte att diskutera den punkten. Vantar i annat material kan se ganska klumpiga ut på handen, och restera elegans från outfiten. Men handskar i läder har en vacker skärning som blir för evigt klassiskt. I butiker som Östermalms Handskaffär kan du hitta ett enormt utbud av läderhandskar. Från mjuk och tunn mocka i en trendig klarröd färg till ett par tjocka, svarta sådana.

 

 

Fashion-tips för användning av skinnhandskar

Skinnhandskar tillsätter som sagt stil och elegans. Ett tips att följa är att matcha handskarna med skorna eller väskan, för en mer komplett outfit. För detta kan du ha åtminstone två par olika handskar för att kombinera till olika stilar. Skinnhandskarna kommer att bli din bästa resurs för en stilig, snygg och klassisk klädstil.

Fler nyheter