Du väljer lätt kakel i Karlstad

Det finns många ställen att köpa kakel på, men om man bor i närheten av Karlstad så är det onödigt att gå över ån efter vatten. Titta ut ditt kakel i Karlstad och beställ det på plats där.

Då handlar du lokalt och gynnar näringen där du bor. Det är den nya trenden. Kakel tillverkas annars väldigt ofta i Italien, men som väl är behöver man inte åka dit för att köpa det. De flesta välsorterade kakelbutiker har ett stort sortiment av plattor från hela världen.

 

Kakel i stället för våtrumstapet

Det finns både färggrant kakel och sobert vitt och grått, och många byter ut våtrumsmattan mot kakel i badrummet. Kakel är modernt, både i badrummet och på väggarna lite varstans, inte minst i köket. Vill man ha något färggrant kan man till och med välja mosaik. Det är exotiskt och en smula lyxigt.

När det gäller våtrumsarbete är det bara fackmän som får utföra det, för att försäkringen ska gälla. Oavsett var du köper ditt kakel kan du anlita plattsättare från kakelföretaget i Karlstad. Du behöver alltså inte nödvändigtvis köpa kaklet där för att kunna utnyttja hantverkarens tjänster.

 

 

Plats för fogen mellan plattorna

När man beräknar åtgången på kakel måste man tänka på att räkna med fogen mellan plattorna. Dessutom brukar man lägga till ungefär tio procent för det spill som uppstår när plattorna ska skäras och passas in rätt. Det kan också flyga runt lite splitter när man skär, så det är bäst att använda skyddsglasögon.

Men sådant behöver du inte bry dig om när du anlitar en professionell hantverkare. De har specialredskap och skyddsglasögon. Dessutom har de kontakt med andra professionella hantverkare, så att arbetet samordnas så smidigt som möjligt. En yrkesman jobbar snabbt och effektivt, och jobbet blir fort klart, så att du kan njuta av ditt nyinköpta, snygga kakel.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *