Ett konditori i Huddinge bakar åt dig

17 maj 2022
patrick pettersson

editorial

Du tycker förmodligen att det är underbart gott att få sätta tänderna i en nybakt kanelbulle, en färsk fralla eller en smaskig tårta. Bara tanken får det att vattnas i munnen på de flesta. Doften av en plåt med bullar som står i ugnen är magisk. Du kanske tycker att det är roligt att baka men tiden räcker inte till.

Kan du inte njuta av väldoftande nybakt bröd då? Självklart kan du göra det, för ett konditori i Huddinge bakar åt dig. I bageriet kan du köpa matbröd, bullar, bakelser, kakor och tårtor. Det finns många olika sorters mat- och fikabröd att välja bland. Om du önskar en speciell tårta till studenten, födelsedag eller till någon annan speciell dag så kan du beställa det du vill ha hos ett konditori.

 

Konditori

 

Hembakt eller köpebröd?

En del tycker att bullar och kakor bör man baka själv, för det blir billigare och godare än att köpa färdigt bröd. Så är inte alltid fallet, i alla fall inte om du köper ditt bröd direkt hos ett konditori. Där är allt nybakat och fräscht och är i de flesta fall lika gott eller ännu godare än om du hade bakat själv.

Om du ska baka fikabröd, matbröd eller en tårta på egen hand så måste du givetvis ha alla ingredienser hemma. Det kostar en slant att köpa in allt som du behöver. Sedan behöver du diverse köksredskap som bunke, decilitermått, visp, slev, sked, kakform med mera. 

Du behöver alltså gå till affären och köpa alla ingredienser och sedan baka det du har tänkt. Efteråt ser hela köket i värsta fall ut som ett slagfält. Mängder med disk, mjöl lite här och var, och smet och klet på ställen där det inte borde vara. Gör det enkelt för dig, köp ditt bröd hos ett konditori istället.

Fler nyheter