Fördelarna med att köpa ny lagerutrustning

25 januari 2023
Staffan Ehrlin

editorial

Fördelarna med att köpa ny lagerutrustning

Har du fastnat i en lagerrutin, omgiven av föråldrad utrustning? Har dina produktionssiffror plattsatt och alla ”knep” för att få dem att röra på sig igen fungerar helt enkelt inte längre? Oroa dig inte – hjälpen är på väg! Det finns dussintals fördelar som följer med att investera i helt ny lagerutrustning. Från ökad produktivitet till kostnadsbesparingar och mer därtill kan det vara dags för dig att unna dig själv* (*och ditt team) lite skinande ny utrustning. Läs vidare när vi dyker ner i varför inköp av förstklassig lagerutrustning kan ta det här utrymmet (och ditt företag) till nästa nivå!

En av de största fördelarna med att investera i ny lagerutrustning är ökad produktivitet. Många äldre utrustningar är skrymmande, föråldrade och helt enkelt inte lika effektiva som moderna alternativ. Nyare utrustning har ofta förbättrad hastighet, noggrannhet och kvalitet – mätvärden som bidrar till att öka din produktion avsevärt. Med mer arbete som görs på kortare tid, kan du helt enkelt få mer gjort.

Den andra stora fördelen är kostnadsbesparingar. Även om den initiala investeringen för ny lagerutrustning kan verka skrämmande är det en investering som kommer att ge utdelning på lång sikt. Det beror på att nyare maskiner tenderar att använda färre resurser, vilket minskar dina totala energikostnader och ger dig pengar tillbaka i fickan.

ny transportvagn

Speciallager?

Driver du dessutom ett lager som kräver specialbyggd utrustning så som lagervagnar inom glasindustrin så är det extra gynnsamt att köpa nytt. Då kan du få exakt de mått och exakt de funktioner som krävs av dina lagervagnar. Ett företag med väldigt bra utbud inom området är Glasmek, du hittar dem här: https://www.glasmek.se/nya-produkter/vagnar

Att investera i modern utrustning innebär också mindre huvudvärk – inga fler underhålls- och reparationsräkningar eller att hantera ineffektiva eller opålitliga maskiner. Med ny utrustning minimeras stilleståndstiden och verksamheten går mycket smidigare.

Att investera i ny lagerutrustning kan vara skrämmande, men resultatet är väl värt det. Med förbättrad produktivitet, kostnadsbesparingar, specialbyggda funktioner och minimal stilleståndstid kan du uppgradera ditt utrymme till nästa nivå.

Fler nyheter