Förnya ditt ansikte med microneedling

31 juli 2020
Eva Olsson

Med åren förändras hyn avsevärt för de flesta. Inte nog med att man kan få djupa veck i panna och vid mun, elasticiteten i huden blir också sämre och underhudsfettet i kinderna minskar, vilket resulterar i att kinderna börjar hänga. Då är det tur att det finns något att göra åt saken och det finns en hel del åtgärder att ta till. Att bli behandlad med så kallad microneedling är en variant bland flera.

Här blir huden inte bara mjukare, utan man kan även minska både rynkor och ärr efter acne. Dessutom kan man med den här metoden behandla hela ansiktet och även dekolletage och händer. I den här behandlingen använder man sig av 20 st supertunna nålar tillsammans med ämnet Micro BTX, ett gammalt och beprövat läkemedel som består av bland annat antioxidanter och vitaminer. Blandningen kan variera beroende vilket behov man har och den är mycket mild. En viss rodnad kan förekomma efter behandlingen, men det finns inget hinder att gå till sitt jobb direkt efter.

I direkt anslutning före och efter en microneedling gör man en behandling utan nålar med ett ämne som heter PRX-T33, som ger en aktivt ökad cellförnyelse och återskapar hudens fyllighet. Den reducerar även rynkor och man får en jämnare hudton och har man bristningar och ärr på kroppen kan den här metoden minska dem. I och med den här behandlingen ökar man även biorevalisering och kollagenstimulering på ett kraftfullt sätt. Efter behandlingen som bara tar 30 minuter stramar och återfuktar huden.

Det finns också en annan metod där man endast använder en nål och där man går ner på olika djup i huden. Nålen anpassas efter vilken hud man har och vilka resultat man vill uppnå. Med den här metoden kan hudtonen förbättras och rynkor, ärr och bristningar minskas. Behandlingen som kan utföras på alla hudtyper, kan även tillföra vitaminer till huden.

Fler nyheter