Gävle – bed and breakfast i alla prisklasser

En gång i tiden var bed and breakfast något som mer eller mindre handlade om att hyra ett rum i någons bostad. Men på senare år har det blivit en verksamhet som ofta innebär att man bor i en separat byggnad. Eller i en byggnad som inte har anknytning till ägaren överhuvudtaget.

Istället för att övernatta i ett litet rum där man inte hade tillgång till mer husets badrum, finns det nu boende i alla möjliga prisklasser. Rum med frukost kan innebära att man bor i ett nybyggt hus med alla möjliga faciliteter. Som eget badrum, bastu, pool med mera.

Erbjudande om måltider på boendet

Gränsen mellan hotell och bed and breakfast i Gävle har suddats ut mer och mer. Hotell erbjuder oftast också ett rum och frukost. Skillnaderna i både utformning och standard kan ibland vara mycket små.

Bor man på ett bed and breakfast erbjudas man ofta möjligheten att köpa till middag eller lunch. Eller båda. Då behöver man inte lämna byggnaden överhuvudtaget, om man inte känner att man vill det förstås. Som koncept är det kanske mer vanligt utanför storstäderna. Men ett rum med frukost kan man alltid hitta – var man än befinner sig i landet.

 

 

För alla plånböcker

Det ursprungliga konceptet valdes ofta för att man ville ha ett boende i en lägre prisklass. Man ville helt enkelt bara ha en säng och frukost. Och man brydde sig inte så mycket om vare sig boendets läge eller standard. Men numera kan man verkligen lyxa till det, om man vill.

Önskar man så kan man numera hitta boenden som väl överstiger standarden på många hotell. Men det finns ändå något som gör att priserna brukar hålla en ganska rimlig nivå. Det är ett mer eller mindre oskrivet krav för att man ska få kallas bed and breakfast.

Add a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *