God början anlita yrkesfolk

08 oktober 2019
Lily Hansen
God början anlita yrkesfolk

Det finns saker man som lekman helt enkelt inte ger sig på. Som att göra installationer av VVS-utrustning, alltså sådant som har med värme, vatten och sanitet att göra. Ibland är det mycket som kan gå på tok och att överlåta sådana arbeten till yrkesfolk med behörighet är därför klokt. Ett företag som utöver VVS-biten även jobbar med ventilation och solpaneler är BBR Skövde. De täcker in en mängd kompetenser som behövs då det skall göras installationer vid exempelvis en renovering av kök, badrum eller av olika former av energilösningar.

 

 

Installationer som skall hålla

 

Att det är stora arbeten det handlar om förstår man när det kommer till värmepumpar, el- och oljepannor, solpaneler, varmvattenberedare och fjärrvärmecentraler. Att sådant anläggs vid nybyggnation är självklart, men ibland behöver man byta ut äldre installationer. Det kan handla om mer effektiva apparater för att få lägre kostnader som gör att man i längden sparar pengar. Kanske är det inte längre möjligt eller lönsamt att reparera den gamla pannan. Eller vill man kanske helt enkelt ha nytt porslin i badrummet. En stor producent av utrustning för uppvärmning är svenska Nibe Industrier AB. Att som installationsfirma jobba som återförsäljare av ett varumärke som NIBE borgar för kvalitet och driftsäkerhet.

 

Planering och insikter om finansiering

 

När det gäller omfattande installationer i hemmet eller på företaget är även planering och finansiering viktiga frågor. Vänder man sig till yrkesfolk kan man få hjälp hela vägen med råd och anvisningar. För renovering av exempelvis badrum och kök får man göra ROT-avdrag, vilket innebär att viss del av kostnaden subventioneras. Man kan få hjälp med ansökan av sin installatör, vilket ytterligare förenklar det hela. Genom att anlita proffs kan man känna sig trygg med de installationer som skall utföras. Dessutom lämnas garantier och när yrkesfolk utför jobbet gäller hemförsäkringen om olyckan skulle vara framme.

Fler nyheter