Googla byggföretagstockholm.nu för att hitta ett bra företag

Har du ett byggprojekt du inte vet hur du ska ta vidare? Behöver du riva ett rum för att du ska göra ett annat rum större? Eller behöver du dela av ett rum så att det blir två? Inga problem, ta hjälp av ett byggföretag som vet vad de gör. byggföretagstockholm.nu är ett bra exempel. 

Tänk igenom det

Går du i tankarna om att kontakta ett byggföretag? När du gör det bör du skriva ner vad du vill ha sagt, exempelvis om du har några frågor eller specifika önskemål. Att ringa och fråga, samt få ett prisförslag på arbetet du tänkt göra, är i regel kostnadsfritt. När du fått en offret, var då noga med att kolla så att allt är inräknat. Tid, resa, arbete, material, mm. är sådant som bör vara specificerat. Kolla även med företaget om priset kan ändras vid problem. 

Eftersom det är en ganska stor kostnad att anlita ett byggföretag kanske det finns saker du vill göra själv. I många fall finns den möjligheten, beroende på vad du har för kunskaper. Prata med bolaget du tänkt anlita och fråga om där finns något du kan göra. Givetvis behöver du inte göra något alls heller. Du kan också bara luta dig tillbaka och se jobbet bli gjort. 

Något att tänka på är att företaget du använder bör betala F-skatt. Gör de det har du rätt till ROT-avdrag. Det är ett avdrag som innebär att skatteverket betalar 30% upp till 50 000 kr per år av arbetskostnaden. 

Är det ett nybygge eller ska du bygga ut så finns det mer att tänka på. Då behöver du även ett bygglov. Det kan ta tid att få ett sådant, så se till att vara ute i god tid. Det kostar såklart även det, men vissa byggföretag sköter bygglovsansökan och inkluderar det i sitt pris.

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *