Gör din balkong kattvänlig med hjälp av balkongnät

30 november 2020
patrick pettersson

Har du katt och bor i lägenhet med balkong kan det vara trevligt att kunna njuta av balkongen tillsammans. Tyvärr är det lätt hänt att det sker en olycka om man inte nätar in balkongen. Det är därför en bra idé att köpa balkongnät som skyddar dig och katten.

Varje år sker det över tusen fallolyckor där katter trillar ned från balkongen. Vill det sig illa kan katten får svåra skador eller i värsta fall avlida. Köpa balkongnät är inte speciellt dyrt utan det går att hitta många prisvärda lösningar. Kolla till exempel på https://www.crtzoo.se/katt/balkongskyddsnat.

Har du en katt som vistas ute på balkongen utan uppsikt? Bor du mer än fem meter över marken? Då är du också skyldig att näta in balkongen. Innan du nätar in ska du fråga din hyresvärd eller bostadsrättsföreningen.

Inred balkongen kattvänligt

Innekatter kan behöva extra stimulans och har du en balkong kan du lätt göra den till en trevlig plats för både dig och katten. Det behövs inga jätteinsatser eller dyra klätterträd utan det går att göra mycket själv.

Katter gillar att klättra och kan sitta länge och titta på insekter som flyger runt. Satsa på att bygga några fina ställningar där katten kan komma upp en bit. Nätet behöver vara heltäckande så inte katten kan klättra över.

Ett annat tips är att se till att katten har ett eller några ställen där den kan krypa in och vara ifred. Det kan lätt göras genom att klä in en banankartong med snyggt tyg, tänk bara på att kartong inte ska utsättas för fukt. Det finns också färdiga lösningar i djurbutiker som inte behöver kosta så mycket.

Katter vill gärna äta gräs då och då. Plantera kattgräs som din katt kan tugga på, det är också hälsosamt. På så sätt slipper du även få andra växter uppätna.

Fler nyheter