Här pratar vi värmepumpar

Är du nyfiken på hur värmepumpen fungerar? Går du i tankarna att installera en? 

Slipp det eviga bärandet av ved, eller att betala en på tok för dyr elräkning månad efter månad. Här går vi igenom lite info gällande just värmepumpar och vad du har för alternativ. 

Vilken värmepump ska man ha? 

Där finns några olika alternativ av värmepumpar att välja mellan. Det finns t.ex. något som heter bergvärmepump. Genom att borra ett 100-200 meter djupt hål får man värme från berget. Ju djupare hål du borrar desto mer värme kan du utvinna. Vissa modeller av dessa kan även hålla det svalt på sommaren. Jordvärmepump är ett billigare alternativ än bergvärmepump som är ganska dyrt. Då gräver man ner en kollektor. För att göra det måste man ha yta till att gräva ner den. 

Luft-vattenvärmepump ger en jämn värme och anpassar sig till klimatet, denna passar dock bäst i södra och mellersta Sverige. Luft-luftvärmepump finns också, med hjälp av den kan du kyla ner även på sommaren. Denna är inte så effektiv vid hårda vintrar och lämpar sig bäst i söder. Detta är bara några av alternativen som finns. För att få reda på vilken som passar dig och din bostad bäst bör du ta kontakt med ett företag som arbetar inom detta. 

Hitta värmepumpar 

Faktum är att idag hittar du enkelt en värmepump på olika sidor, t.ex. här: https://www.xn--vrmepumpistockholm-ltb.nu/ . Du kan sätta upp den själv och visst blir det då någon tusenlapp billigare, men i det långa loppet kan det bli väldigt kostsamt. 

Har du inte kunskap om hur man installerar en värmepump kan du skada värmepumpen så att den i värsta fall blir oanvändbar. Med tanke på detta är det värt att anlita någon som kan och får det rätt direkt. Väljer du någon som är certifierad för jobbet får du flera fördelar. 

Add a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *