Ladda dina empatiska batterier inför julen

24 november 2020
Mikael Barani

Det är med blandade säsonger vi börjar närma oss juletid i år. Det beror såklart på de utmanande tider som vi lever i då ingenting riktigt känns som förut. Vem vet hur julen kommer att bli? Kommer vi att kunna gå på julbord som annars är ett populärt inslag såhär års? De tidigaste brukar ju redan ha dragit igång.

Förkroppsliga julens anda

Det är med andra ord viktigare än någonsin att vi själva värnar om julens anda. Att vi sprider omtanke och empati på de sätt vi kan i dessa tider. Även om det kanske inte är riktigt klokt att göra det fysiskt, genom kramar till exempel, så går det ändå att sprida positivitet omkring oss.

Ägna även en tanke åt alla näringsidkare som har det svårt i dessa tider. Det är tufft att hålla sig flyttade för vissa och ett tips är att köpa ett presentkort hos någon lokal företagare. Du kan trots allt använda dessa när smittotalen har gått ned.

En sak är i varje fall säker: Det kommer att bli en jul i år med. Inte ens en osynliga fiende som ett virus kan stoppa en av årets höjdpunkter. Kanske har du redan köpt dina klappar. Det finns ju saker som alltid går år, till exempel batterier till morfars hörapparat: https://www.batterionline.se/batterier-till-det-mesta/engangsbatterier/horapparat

Börja man med julshoppingen redan nu så får man i år dubbla effekter: Dels så slipper man stressen dagarna före dopparedagen, dels så bidrar man till att hålla handeln vid liv.

Kanske känns det avlägset just nu, men även denna svåra tid kommer en dag att vara ett minne blott. Det vi alltså kan göra är att i tanke och handling se till att göra denna tid så positiv som möjligt.

Förkroppsliga julens anda lite extra mycket i år genom att sprida generositet, inte bara materiell sådan, till människorna som du har omkring dig.

Fler nyheter