Låt andra köra

17 september 2019
jonas olsson
Låt andra köra

Har du fullt upp med tillverkning eller försäljning och behöver leverera saker snabbt till dina kunder? Då är det en bra idé att låta en budbil köra, så du slipper göra det själv. En bra budfirma har bilar av alla möjliga storlekar och kör ut stort som smått. Du behöver kanske inte precis en lyftkran, men det kan finnas andra lite knepiga leveranser som du kanske behöver hjälp med. Det kan gälla lite större och längre paket. Ibland behövs det speciell temperatur under leveransen, som när man skickar organ till sjukhus eller speciella mediciner. Farligt gods är en annan specialleverans. Det ställer krav på förarens kunskaper och det finns också särskilda regler att följa för exempelvis bilens skyltning och utrustning.

 

Planera körningar och boka online

Det finns företag som kan köra ut gods regelbundet till dig. Då kan du ansluta dig till en kundwebb och själv gå in och boka dina frakter. Det är bra om du vill ha lite framförhållning och vara helt säker på att det finns en bil vid just en speciell tid eller dag. Det är också bra för miljön, för då kan budfirman samordna sina leveranser och tillämpa s.k. ecodriving, och minska sina utsläpp. Du upplever mindre stress om dina transporter ordnas rationellt.

 

 

Enstaka körningar

Du måste inte abonnera på en budtjänst, utan du kan lika gärna ringa och boka en enstaka körning, till exempel när du ska flytta ditt bohag. Det är bra att vara ute i god tid, särskilt om transporten måste ske på ett visst datum. För det mesta brukar budfirmorna vara väldigt snabba, eftersom de lever på att ge sina kunder bästa service. Oavsett om de kör med en liten bil eller en stor skåpbil är du lika viktig som kund, och de vill givetvis att du ska bli nöjd så att du vill anlita dem fler gånger.

Fler nyheter