Lätta och snabba lån

25 januari 2020
Lily Hansen
Lätta och snabba lån

Ibland kan man ha behov av pengar snabbt och då finns det lån att hitta på internet genom att endast göra en enkel sökning. De lån som dyker upp i sökresultatet är lån som man kan ansöka om via internet och en del kan man få in på kontot efter bara några minuter. Snabba lån eller snabblån var i början ofta mindre lån som man kunde söka snabbt och snabbt få utbetalt men de hade också en väldigt hög ränta. Idag har fler långivare kommit in på den marknaden och det är nu möjligt att låna högre summor till lägre räntor och på längre tid.

 

Hur ansöker man om snabblån?

När man söker snabblån så fyller man i ett formulär på internet och får sedan svar via sms eller mejl med beskedet om man fått lånet eller ej. Vissa lån kan man söka med endast ett telefonabonnemang som verifiering medan andra, oftast större, kräver en kreditupplysning. Mer information som behövs är personuppgifter, summan man vill låna samt vilken återbetalningstid man vill ha. Är det större lån så kan man också få svara på frågan om vad man ska använda lånet till.

 

 

Långivare som går ihop på en sida.

Det har blivit mycket attraktivt för långivare att gå ihop genom en sida eller ett företag där låntagaren endast behöver skicka in en ansökan och det endast tas en kreditupplysning. Ett sådant företag som samlar ihop långivare är Vip banks och denna typ av samlingsansökningar har blivit mycket vanligt numera. För låntagaren sparar det tid och eftersom det endast behövs en kreditupplysning så behåller låntagaren en bättre kreditpoäng än om man hade sökt hos flera. De långivare som går ihop kan vara en blandning av banker, kreditinstitut och företag som på senare tid börjat med lån men som egentligen har annan verksamhet i grunden, som Ikea och Norwegian.

Fler nyheter