Medicintekniska produkter tillverkade av plast

14 september 2020
patrick pettersson

Ska du ha en kapsyl till en flaska, en burk med lock eller en plastbricka? Exempelvis en burk med vitamintabletter behöver en bra stängningsmekanism, och ofta tillverkas den i plast. Nu finns det företag som gärna vill göra den där plastgrejen åt dig.

Det kan i och för sig vara vilka plastprodukter som helst. Men om man säger medicintekniska produkter så innebär det direkt att de håller hög kvalitet. De är så pass bra att man kan använda dem för mediciner.

 

Datorritade produkter

Genom metoden CAD/CAM kan man instruera en maskin att tillverka en specialdesignad produkt. Det är avancerad datorteknik som gör att man ritar upp vad man vill ha, och sedan får man sin plastprodukt perfekt tillverkad, varje gång. Datorprogrammering är fantastisk, och du kan dra fördel av det.

Du följer hela tillverkningsprocessen, från idé till ritning, och ser hur maskinen förverkligar dina drömmar. Det är också enkelt att gå in i datorn och göra ändringar, så det är en verkligt bra teknologi som du styr med hjälp av ett företag som tillverkar prylarna åt dig. Du kan göra en liten serie och prova hur det funkar. Sedan är det lätt att göra förbättringar innan man tillverkar plastgrejen i de stora volymerna.

 

 

Förpackning med professionellt utseende

Medicintekniska produkter till dina egna varor ger hela förpackningen ett proffsigt utseende. Ta kontakt med ett företag som tillverkar högkvalitativa plastprodukter så får du hjälp med både design och tillverkning av dina plastdetaljer.

Ett sådant företag har också specialkunskaper om olika plastmaterial. Ska det vara ett hårt lock eller ett mjukt skal? Du kan få det stansat, graverat eller vad du vill. Bara prata igenom dina idéer och berätta om dina önskemål. Ett serviceinriktat företag har både erfarenhet, tekniskt kunnande och rätt utrustning för att fabricera de medicintekniska produkter du vill ha, så hör av dig dit.

Fler nyheter