När du vill installera bergvärme i Örebro

04 mars 2021
jonas olsson

Är du trött på att betala på tok för stora uppvärmningskostnader månad efter månad? Går du med elementen höjda precis så att det är så varmt så man inte fryser ihjäl? Det finns många olika värmesystem man kan använda sig av. Ved är vanligt att ha, det är inte jättedyrt, men istället ganska tungt. Det finns direktverkande el, detta är något av det dyraste. 

Något som blir mer och mer populärt är olika värmepumpar. Detta då de är billiga och miljövänliga. Ett annat populärt värmesystem är bergvärme i örebro. Det är både billigare och miljövänligt, dessutom är det det mest effektiva på marknaden. Det kostar mer i installation, men kan sänka uppvärmningskostnaden med hela 80 %, vilket lönar sig i slutänden. 

Vatten och värme

De flesta har nog hört talas om brunnsborrning förut. Kollar man på ett hus brukar man höra om det. Många hus har nämligen egen brunn, för att få denna behöver man göra en brunnsborrning. Detta görs djupt ned i berget för att komma åt det rena dricksvattnet. 

Ska man göra en brunnsborrning för vattnet kan man tänka över om man samtidigt vill ha bergvärme. Detta kan man göra ifrån samma borrning. Kostnaden utöver blir då inte lika stor som om du skulle gjort en helt ny. 

Att tänka på

När du anlitar ett företag som ska göra din brunnsborrning så behöver du se till att du väljer rätt. De ska ha tidigare kunskap om brunnsborrning både för vatten och värme, men även alla verktyg och maskiner som behövs. Stäm gärna av så att de har allt som krävs för att göra detta. Du kan även kolla in några olika hemsidor och läsa recensioner för att hitta dem som passar just dig bäst. Ring gärna runt lite för att fråga efter offerter och passa på att ställa de frågor du har.

Fler nyheter