När nycklarna försvunnit

20 juni 2020
Lily Hansen

Föreställ dig följande scenario. Du har varit ute och kalasat hela natten med kollegorna på en after work. Det blev en betydligt längre kväll än vad du tänkte från början. Det blev lite för många färgglada drinkar och notan blev tung. Men du såg åtminstone till att ha kvar tillräckligt med pengar för att köpa med dig hem den obligatoriska kebabrullen. Med kebabrullen som du håller i ena handen gräver du efter nycklarna med den andra handen för att komma in i din lägenhet. Nu blir det nudlar resten av månaden. Du fortsätter gräva. Var är nycklarna?

 

Undvik den ekonomiska smällen

Det är en känsla av förtvivlan och raseri när du inser att du har tappat dina nycklar någon gång under kvällen. Hela nyckelknippan med nycklar till bland annat lägenheten, cykeln, förrådet och jobbet. Inte bara behöver du ringa en låssmed för att ta dig in i lägenheten när du bara vill somna i soffan med din kebab. Det kommer även kosta en förmögenhet att byta alla de lås som krävs efter att du blivit av med dina nycklar. Här kommer lite salt i såren: denna ekonomiska smäll hade kunnat undvikas med ett digitalt lås istället.

 

 

Digitala lås är framtiden

Iloq i örebro hade kunnat förebygga din låskatastrof. Med hjälp av de digitala lås som de erbjuder så använder man en elektronisk nyckel istället för de gamla vanliga med lås. Nycklarna registreras digitalt och när du blir av med en nyckel behöver du helt enkelt bara spärra den – likt du spärrar ett bankkort. Du får kontroll över vem som har tillgång till låsen och när. Och du behöver inte drabbas av förtvivlan och dyra låsbyten om nyckeln försvinner. När allt annat digitaliseras är våra lås inga undantag. Iloq passar på alla dörrar och är lätt att installera. Här är framtiden!

Fler nyheter