Projekt under en nyckfull himmel

19 juli 2020
Mikael Barani

Det var ju trevligt med riktig sommar under en vecka eller så. Nu har det plötsligt vänt. Från temperaturer kring 30 grader så är vi för tillfället plötsligt nere på hälften av dessa siffror. För att inte tala om vinden som ser till att rutorna skallrar om nätterna.
Nåja, det är bara att komma till ro med att vädret gör som det vill. Det är vi trots allt vana ved häruppe i vår fjällhöga nord.

Så länge solen inte steker på kan man ju faktiskt passa på och ta tag i en del projekt som man har gått och funderat på. Visst är det trevligt att jobba i solsken, samtidigt så är det faktiskt på många sätt lättare när det är svalt ute.

Ta till exempel det där attefallshuset som har varit med i funderingarna länge. Det är ju som bekant förhållandevis enkelt att få ett sådan stående på tomten: http://hus-bloggaren.se/dessa-regler-galler-om-man-vill-bygga-ett-attefallshus/.

Oavsett om man vill använda det som en gäststuga eller som ett poolhus så ger det livet mervärde. Kanske framför allt om man bor naturskönt och vill tjäna en liten extra hacka genom att hyra ut den stilrena stugan. På så sätt kan man dryga ut kassan en aning.
Extra lätt verkar det vara denna sommar – då många av oss semestrar till följd av pandemin. Bland annat har ju torp och liknande stugor ökat märkbart i popularitet.
Det är helt enkelt många som nu slår slag i saker och ting och uppfyller drömmen om en stuga på landet. Har du en att hyra ut så finns det garanterat intresse från folk som inte har möjlighet att köpa en egen.

Att hyra är trots allt både en bekväm och trevlig lösning.

Naturligtvis kan det vara skönt att ha ett litet extrahus för eget bruk.
Tänk att ha en liten skrivarstuga eller en musikstudion på tomten.
Vilken dröm!

Fler nyheter