Renare tänder hos en tandhygienist i Odenplan

14 juni 2022
Lily Hansen

editorial

En gång om året brukar sms:et dimpa ned i telefonen. Kallelsen till tandläkaren. Man säger ofta slarvigt tandläkare, men allt som oftast är det egentligen tandhygienisten man menar. Det är till tandhygienisten man går för att få sin rutinkontroll. Det är också i stolen hos tandhygienisten du varje år får sitta och skämmas för att du inte hållit dina löften från sist om att göra rent mellan tänderna och skölja med fluor varje dag.

Det vanliga är säkert att tandtråden och munsköljen går varma de första veckorna efter besöket hos tandhygienisten. Du ger dig tusan på att du det kommande året ska visa kliniken att du visst kan ta hand om dina tänder. Ett par veckor håller man i väl i vanan. Sedan blir det alltmer sällan och till slut är det ingen vana alls längre. Förrän man någon vecka innan kallelsen till tandhygienisten kommer på sig själv. Men då är det ofta för sent.

 

Tandhygienist

 

Det är aldrig för sent

För sent för att tandhygienisten inte ska förstå att du har slarvat under hela året vill säga. Det är förstås aldrig för sent att börja ta hand som dina tänder. Det är också det som tandhygienisten försöker förmedla till dig. Tandhygienisten försöker inte ställa till problem för dig eller vara besvärlig, även om det kanske ibland kan kännas så. Han, hon eller hen vill faktiskt bara dina tänders bästa. Ingenting annat är lika högt på prioriteringslistan.

Därför ska du inte sucka när den där sms-kallelsen trillar in. Istället bör du jubla högt. Du får trots allt en gyllene möjlighet att få tips och råd för hur du ska bättra på dina tänders hälsa. Det kan vara helt ovärderligt. Vill du läsa mer om tandhygienister, och kanske en tandhygienist i Odenplan i synnerhet? Då kan du läsa mer här: https://www.tandlakare-adenjangenstal.se/behandlingarProduct.

Fler nyheter