Rockstjärna på äldre da’r

10 juni 2020
Mikael Barani

I dessa tider då flera av oss spenderar mer tid hemma än tidigare är det inte konstigt om vi också har blivit bättre på gamla intressen. Kanske har vi äntligen insett att det är dags att damma av gamla kunskaper, eller ta tag i projekt som stått och stampat. 
För detta har trots allt varit fördelen med att arbeta hemifrån: Vi får mer tid till vårt förfogande. 

Många är vi som har instrument som bara står och samlar damm i något hörn av våra hem. En gitarr som köptes för länge sedan, när drömmarna om att bli rockstjärna fortfarande levde.
Handen upp alla här som spenderade oändliga timmar i en replokal med drömmar som var lika feta som de riff som man lirade.
Det var en härlig tid men för de allra flesta av oss så är drömmen om att bli rockstjärna just det: En dröm. 
Samtidigt finns det de som inte ger upp utan endast sänker förväntningarna lite. Att spela på de lokala scenerna kan vara roligt nog för många. Det gör att man ändå håller igång passionen för lirandet.

Sedan finns det dem av oss som alltså i många år har stirrat på den där gitarren som hänger på väggen. Vi har en massa låtar inom oss men inte tid, eller ro, för att få ut dem. 
Nu har som sagt den dörren öppnat upp sig för oss. 

Så om du sitter hemma och arbetar under Covid-19, låt gitarren stå bredvid dig. Ta en paus från datorn och spela på guran en kort stund.
Med tiden kommer du kanske att få ihop till en hel låt och spela in en enkel demo. Kanske kommer den enkla grejen att leda till att du fortsätter att skriva låtar och får ihop ett par som du lägger ut online.
Du kommer troligtvis inte att bli någon internationell rockstjärna, men du kan fortfarande nå ut och glädja människor i din omgivning.

Fler nyheter