Sirona är bra när man vill ha tandläkarhjälp

04 oktober 2021
patrick pettersson

Sirona är ett av alla de företag som sysslar med tandvård på det ena eller andra sättet. Man behöver inte vara tandsköterska, tandhygienist eller tandläkare för att hålla på med tandvård. Det handlar ju även om att ta fram material som tandläkaren sedan kan arbeta med. Ibland ska det byggas bryggor och andra gånger ska det sättas in en protes, till exempel. 

För att en tandläkare ska få det materialet som passar en klient bäst är det bara att ta en bild och så skanna den. Sedan bifogas all information och allt detta skickas till ett av dessa företag som sedan tar fram en produkt som passar. Man skulle kunna säga att tekniken går framåt, för det är helt klart så att den gör det. I rasande fart dessutom.Nästan allt kan skapas med modern teknik

Man kan fråga sig om allt kan skapas, och svaret är att det mesta faktiskt är möjligt att ta fram med den moderna tekniken som nu finns att tillgå. Det kan vara en enstaka tand, en hel protes, en brygga eller någon annan del av munnen som ska få ett mer praktiskt eller fungerande utseende. 

Det säger sig självt att om man har alla tänder i behåll är det lättare att tugga, man får ett bättre bett och slipper huvudvärk eller andra obehagligheter. 

 

 

Enkelt och bekvämt

Genom den nya tekniken blir allt så mycket enklare än det var innan. Nu skickas all information via mail och det räcker med en liten bild om vad som behöver göras och hur det ska se ut. Det är även nytt material som används. Detta är ett framsteg som gör att både tandläkare och kund slipper ha farliga ämnen i sin mun och i sin arbetsmiljö. 

Den nya tiden verkar innebära enklare tandläkarbesök och bättre service för alla.

Fler nyheter