Skapa ett trevligt och välmående hem med olika luftfräschare

13 januari 2021
Cecilia Olsson

Doften i hemmet är det första man möts av då man stiger innanför dörren, det kan därför finnas fördelar med att se till att den känns behaglig. För det första så är det trevligare för en själv att komma hem till en väldoftande bostad, men det är också ett fint sätt att välkomna sina gäster. Väldoft har ofta en förmåga att få människor att slappna av och känna sig mer bekväma. 

Små detaljer kan ge stor effekt

En enkel sak man kan göra är att placera ut doftljus och doftpinnar på lite olika platser i hemmet. De ger hela tiden ifrån sig en subtil doft som kan intensifieras genom att man tänder ljusen eller vänder på pinnarna så att den blöta sidan kommer uppåt och kan sprida doften. Detta är såklart komplement till att man städar, vädrar och ser till att det inte finns några källor till otrevlig odör. 

Luftkvaliteten i hemmet är otroligt viktig

En annan viktig anledning till att man bör städa och hålla efter sitt hem är för att luften i hemmet blir bättre. Lever man i ett instängt hem som är fyllt av damm och bakterier så är risken stor att man blir sjuk eller framkallar allergier, därför bör man se till att det finns bra luft i bostaden.

Det kan man göra genom att kontrollera ventilationen, använda fläkt vid matlagning samt vädra cirka 10 minuter varje dag. Det kan också vara bra att investera i en luftfuktare, åtminstone till sovrummet. En högre luftfuktighet kan motverka besvär som torr hud, hår och läppar men även torr hals och snarkningar. En annan fantastisk egenskap hos luftfuktaren är att man kan droppa i några droppar väldoftande olja som sprider sig i rummet och därmed även fungerar som en slags luftfräschare. 

Hos Coolpriser hittar man doftljus, doftpinnar, luftfuktare och flera andra sorters luftfräschare som kan göra att ditt hem får en trevligare och bättre inomhusmiljö. 

Fler nyheter