Spishäll med inbyggd fläkt – perfekt för en modern och praktisk köksrenovering

26 juni 2023
Maja Bergman Lindberg

Är du mitt uppe i en köksrenovering och funderar på vilken spis du ska välja? Då är en spishäll med inbyggd fläkt definitivt något att överväga. Med en sådan lösning kan du skapa en modern och praktisk köksmiljö, samtidigt som du får en mer ergonomisk och säker matlagningserfarenhet. Läs vidare för att få reda på hur en spishäll med inbyggd fläkt kan göra underverk i ditt kök.

En spishäll med inbyggd fläkt – vad är det?

En spishäll med inbyggd fläkt är precis som det låter – en spis där fläkten är inbyggd i spisplattan. Istället för att ha en traditionell köksfläkt i taket ovanför spisen eller en fläktmonterad på väggen bredvid spisen, finns fläktfiltren integrerade i själva spishällen. Eftersom fläktfiltren är placerade så nära till matlagningen, är dessa spisar ofta mycket effektiva på att ta bort ånga, fett och lukter.

spishäll med inbyggd fläkt

Fördelar med en spishäll med inbyggd fläkt

En av de mest uppenbara fördelarna med en spishäll med inbyggd fläkt är dess utseende. Dessa spisar är oerhört stilrena i sin design, och det finns ingen störande fläkt i taket eller på väggen som bryter av mot resten av köket. Istället bildar spishällen en naturlig förlängning av arbetsytan i köket. Men det finns flera andra fördelar med spishällar med inbyggd fläkt. En av de mest praktiska fördelarna är att de är mycket enklare att rengöra än traditionella köksfläktar. Fläkten ligger i ett skyddat utrymme under spisplattorna, vilket förhindrar att mat och smuts fastnar på filten. Du slipper också att ständigt höja och sänka fläkten, vilket kan vara tungt och obekvämt. En annan fördel med spishällar med inbyggd fläkt är att de ger dig mer utrymme att laga mat. Eftersom fläkten inte sitter i vägen eller påverkar din synlinje, kan du enklare flytta dina kastruller och stekpannor runt på spisen.

Välja rätt spishäll med inbyggd fläkt

När du ska välja en spishäll med inbyggd fläkt, finns det flera saker att tänka på. För det första är det viktigt att välja en spis som passar bra in i ditt kök. Det finns många olika storlekar och former att välja mellan, och det är viktigt att hitta en spis som passar din köksstil och dina behov. En annan faktor att ta hänsyn till när du väljer en spishäll med inbyggd fläkt är hur effektiv spisen är. Se till att du väljer en spis som har tillräckligt stark fläkt och filtrering för att ta bort ånga och fett från din matlagning, samtidigt som den inte är alltför högljudd.

Hitta en spishäll med inbyggd fläkt på koksland.se

Fler nyheter