Superkraften i att snabbt kontakta en låssmed i Göteborg

28 september 2020
Mikael Barani
Superkraften i att snabbt kontakta en låssmed i Göteborg

Att anpassa sig efter rådande läge är verkligen en superkraft. Att snabbt kunna ställa om efter verklighetens behov är något som ofta gör vardagen lite lättare. För ju kortare tid man som man behöver spendera med att försöka ändra på faktum – alltså det som har hänt – ju snabbare kan man börja fatta snabba beslut för att lösa situationen som har uppstått.

Träna upp förmågan till snabba beslut

Denna förmåga kommer till nytta i alla lägen i livet. Det handlar inte bara om yrkessammanhang där vi ofta dagligen utsätts för utmaningar, stora som små, utan även i vardagen där knepiga och/eller oväntade situationer ofta uppstår. Som när det visar sig att någon familjemedlem har råkat tappat bort hemnycklarna. Då står man i valet och kvalet om man omedelbart ska anlita en låssmed Göteborg för att byta ut låskolvarna mot nya sådana, eller hoppas att nycklarna i fråga ska dyka upp.

Ofta handlar sådana situationer helt enkelt om att väga för- och nackdelar mot varandra. Är det värt att riskera osäkerhet kontra säkerhet? För konsekvenserna kan bli riktigt trista, i värsta fall. 
Hur man går vidare med denna fråga handlar förstås om flera olika faktorer. Det är upp till var och en att resonera kring om det är värt att byta ut kolvarna nu eller som sagt hoppas på en annan lösning.

Detta är bara ett exempel på de situationer som många av oss dagligen utsätts för. Det gäller att ofta på stående fot göra en konsekvensanalys och sedan bestämma sig för hur man ska gå vidare med situationen. Med tiden blir man allt bättre på detta och upptäcker att det nästan blir som en muskel som man kan träna upp.
För att dra ut på tiden och vänta med att fatta svåra beslut kan ge en kortsiktig känsla av vinst, men ofta innebär det att man får bita i det sura äpplet senare.

Fler nyheter