Tandläkare för en god munhälsa

30 augusti 2019
Lily Hansen
Tandläkare för en god munhälsa

Tänderna är bland det viktigaste vi har. Utan tänder blir det svårt att äta mat i fast form, prata och uttala vissa ord och mycket mer. Därför är det viktigt att ta väl hand om den där tandraden, innan det är försent!

 

Att tänka på för god munhälsa

Att borsta tänderna minst morgon och kväll är en sak som kan tyckas självklar, men det är värt att upprepas. Genom att ägna två minuter på morgonen och två minuter på kvällen åt tandborstning får dina tänder bättre förutsättningar för att hålla sig friska och du kan spara en massa pengar som annars kanske måste läggas på lagningar och andra behandlingar av tänderna. Att gå till tandläkaren regelbundet är en annan viktig investering för dig själv och din munhälsa. 

 

Om man sköter sin tandhygien väl och inte upplever att man har några problem med tänderna kan det kännas meningslöst att gå till tandläkaren regelbundet. Men genom att gå dit kan hål, karies och andra problem upptäckas tidigt och åtgärdas innan det hinner bli riktigt allvarligt. Att gå till tandläkaren är alltså en investering och gynnar både dina tänder och din plånbok. Dessutom är tandvård i Sverige gratis upp till 23 års ålder och därefter finns ett tandvårdsbidrag och högkostnadsskydd så du aldrig ska behöva lägga en förmögenhet på tandvård. 

 

 

Hitta en tandläkare

Att hitta en tandläkare som man trivs med är ofta viktigt, inte minst om man tycker det är lite obehagligt att besöka tandläkaren. Det finns utöver Folktandvården även flera privata alternativ. För att hitta rätt kan det vara klokt att göra lite efterforskningar online och höra sig för bland nära och kära. Kanske har de en tandläkare att rekommendera. Om du är i behov av tandvård järfälla  kan Glorident vara ett alternativ. De har kunnig och kompetent personal och erbjuder personlig men professionell tandvård. De kan laga hål såväl som hjälpa dig med tandreglering.

Fler nyheter