Vad är en kontinentalsäng?

Kontinentalsängar är något man kan se har ökat i både försäljning och popularitet under de senaste åren. Men varför, och vad är egentligen en kontinentalsäng, vad är det som skiljer denna typ av säng från en vanlig? Jo, det är egentligen madrassen som är skillnaden. En kontinentalsäng har ett extra madrasskikt. På grund av detta extraskikt så ger den här typen av säng en helt annan känsla och mycket mer komfort än en vanlig säng, vilket på så vis resulterar i bättre nätter av sömn och du vaknar mer utvilad än tidigare. 

 

En säng med höjd

En kontinentalsäng utmärker sig genom sin höga höjd. Detta är såklart på grund av den extra madrassen, som ger en högre höjd på sängen. Det är ofta speciellt lämpligt och passande för människor som av olika skäl har svårigheter med att ta sig upp från en låg höjd. Det har som effekt att det är enklare att resa sig från sittande på sängkanten än om man har en säng av en lägre modell. Dessa typer av sängar är en snygg detalj i hemmet och sovrummet och kommer att ge er en skön och bra sömn under många år framöver, om ni väljer att skaffa en sådan. 

 

 

Många fördelar med en kontinentalsäng

Det finns fler fördelar än dem som redan räknats upp ovan. Det är viktigt att komma ihåg att till exempel sängens resårmadrasser kommer i ett enda fodral och därmed ger en längre livslängd på sängen. Båda kan välja vilken typ av madrass man önskar ha men samtidigt ha en gemensam stor och skön dubbelsäng. Kontinentalsängen är uppbyggd i tre olika madrasskikt vilket ger otroligt stöd och en komfort som är svårt att hitta i någon annan säng. En vanlig ramsäng har bara två madrasser, en resår- och en bäddmadrass, vilket inte alls ger samma känsla som en kontinentalsäng.