Varför ha en konferens?

18 november 2019
patrick pettersson
Varför ha en konferens?

En konferens kan ha olika betydelser beroende på sammanhanget. Men för de flesta yrkesverksamma individer brukar en konferens enkelt uttryckt innebära en träff med kollegorna. Många företag anordnar konferenser för sina anställda varje år. Det ger möjlighet att träffas och utbyta idéer utanför arbetsplatsen.

Vilka är fördelarna med en konferens? Det beror så klart på upplägget och planeringen innan konferensen. Men oavsett inriktning brukar konferenser bidra till sammanhållningen i teamet, något som är av stort värde på alla arbetsplatser. Det kan också vara ett bra tillfälle för arbetsgivaren att visa sin uppskattning av arbetet som görs av de anställda.

 

Konferens med tema

Man försöker ofta ha ett för företaget produktivt tema för konferensen. Om företaget till exempel har skaffat sig en ny samarbetspartner kan en konferens vara ett bra sätt att introducera den för de anställda. Nya förfaringssätt kan presenteras och synpunkter från berörda parter tas upp till diskussion. 

Konferensens tema kan också handla om en ny produkt eller produktserie som företaget kommer att börja använda eller sälja. De som håller i trådarna vid en sådan konferens är oftast de som säljer produkten i fråga. De får en chans att berätta om sig själva och sin vision för att därigenom stärka samarbetet med sin nya kund.

 

 

Det där lilla extra

Förutom konferensens huvudsyfte och tema är det också viktigt med det där lilla extra. Det som mest bidrar till känslan av en lyckad konferens är nog maten och upplevelsen runt i kring. Passa på att skämma bort dina anställda med en konferens med guldkant på, och deras tacksamhet kommer att synas i deras prestationer i arbetet efteråt.

För att hitta en bra plats för nästa konferens eller event som du planerar kan du göra en enkel Google-sökning. Ett tips på en trevlig konferensanläggning i Malmö hittar du via denna länk: https://folkmatmoten.se/

Fler nyheter